Echopraktijk

Bij Geboorte in Praktijk kan je terecht voor alle verloskundige echo’s, waar je ook onder controle bent en wat je wens ook is. We zijn gecertificeerd voor het uitvoeren van alle medische echo’s (muv combinatietest) en hebben contracten met iedere zorgverzekeraar. Maar juist ook als je voor de pret je kind wilt bewonderen ben je welkom!

Meer info? Check onze veelgestelde vragen over echoscopie.

Bel 020-210 3170 of mail ons voor een afspraak op zwanger@geboorteinpraktijk.nl

Vroege echo
voor iedereen

Tijdens de vroege echo kunnen we zien of het hartje klopt en of de zwangerschap zich in de baarmoeder bevindt. De kosten voor deze echo worden veelal vergoed door de zorgverzekeraar. Als er geen medische indicatie is voor het doen van een vroege echo en jouw zorgverzekeraar deze niet vergoed, dan nemen wij als Geboorte in Praktijk deze kosten op ons.

echo’s op verzoek

*10% korting voor zwangeren van Geboorte in Praktijk

Vroege Echo Zit het goed?

Gratis

15 min.
Kijken of het hartje klopt? Kijk vanaf 8 weken zwangerschap of het goed zit.

2D echo Jongetje of meisje?

€45*

15 min.
Het geslacht ontdekken of gewoon even kijken? Wees welkom!

2D echo 30 minuten

€80*

30 min.
Eens wat langer gluren? Een half uur exclusieve beelden van jullie kindje.

Groei Echo Ontwikkeld het goed

€55

30 min.
Ter bevestiging dat de baby goed groeit. Op medische indicatie wordt deze echo vergoed.

2D/3D/4D (HD live) Je kindje ontmoeten?

€110*

30 min.
Bekijk jullie kindje in 3D of 4D en ontdek alvast op wie de baby lijkt!

Aanvullende kosten voor betalen per pin bedragen 3%.

HD live echo

Met de Voluson S10 zijn we in staat om 3D/4D HD-Live beelden te tonen. Het mooiste resultaat wordt bereikt tussen de 20 en 30 weken zwangerschap. Let op: het kan gebeuren dat de ligging van de baby of de hoeveelheid vruchtwater mooie beelden in de weg staan. Voor een gereduceerd tarief ben je welkom om een herhaal echo te maken bij ons op een later moment.

KENNIS
MAKEN
MET JE
KLEINTJE?

Plan een HD live echo

Echo’s vergoed door zorgverzekeraar

Termijn Echo

Tussen 9 en 12 weken wordt de exacte zwangerschapstermijn, en dus je uitgerekende datum vastgesteld. Voor 10 weken zwangerschap is een termijnecho altijd een inwendige echo. De kosten worden vergoed door je zorgverzekeraar.

20 weken echo

Tussen de 19 en 21 weken kan je een 20 weken echo laten maken. Tijdens deze medische echo wordt de gezondheid van jullie kindje beoordeeld. Op verwijzing van je verloskundige/gynaecoloog kan je bij ons terecht voor het doen van de 20 weken echo. De kosten worden vergoed door je zorgverzekeraar.

Ligging echo

Deze echo vindt plaats tussen 34 en 36 weken. Tijdens een liggingsecho kijken we of de baby met het hoofd of de billen beneden ligt. De kosten worden vergoed door je zorgverzekeraar.

Groei echo

Tijdens een groei echo beoordelen we of de baby goed groeit. Meestal zijn er 2 groei echo’s nodig om een betrouwbaar beeld van de groei te geven. Op verwijzing van je verloskundige/gynaecoloog worden de kosten vergoed door je zorgverzekeraar.