Onze visie

Kleine teams voor persoonlijke aandacht

Bij Geboorte in Praktijk voorzien wij alle vruchtbare vrouwen en gezinnen in Amsterdam van persoonlijke aandacht. We hebben per verloskundige bewust minder zwangeren onder zorg. Dit geeft ons meer tijd dan de meeste andere Amsterdamse verloskundigenpraktijken. In kleine teams van maximaal 3 verloskundigen is er de tijd en de continuïteit om te luisteren naar vrouwen en de zorg aan te passen op hun behoeften. We ondersteunen vrouwen en hun omgeving met kennis en kunde om de voor hen goede keuzes te maken. We zijn laagdrempelig bereikbaar, doen onbevooroordeeld ons werk en staan voor persoonlijke aandacht, openheid en oprechtheid.
De zwangeren, hun omgeving en hun zorgvragen veranderen. Bij Geboorte in Praktijk veranderen we steeds mee. Vrouwen kunnen terecht voor kwalitatieve verloskundig gerelateerde zorg. Alle (pret)echo’s worden gemaakt in onze eigen praktijk, voorlichtingen worden gegeven door onze eigen verloskundigen, bloedprikken kan op locatie en ook voor anticonceptiezorg kan je bij ons terecht.

Stadsbreed zet Geboorte in Praktijk zich in Amsterdam in voor meer continuïteit van zorg binnen de geboortezorg. Door middel van substitutie van zorg proberen we medicalisering van het geboorteproces af te remmen.

Esma

Verloskundige / echoscopiste

Rianne

Verloskundige / echoscopiste

Bente

Verloskundige

Marike

Verloskundige / echoscopiste

Veerle

Verloskundige

Daniëlle

Verloskundige

Bella

Verloskundige

Stefana

Praktijkondersteuning

Niken

Praktijkondersteuning

Esma Ldrissi

Verloskundige / echoscopiste

Esma heeft na haar afstuderen in verschillende praktijken gewerkt. Ze heeft hierdoor een sterke visie ontwikkeld over hoe je het beste voor zwangeren zorgt. Deze visie heeft zij in 2011 gebruikt om vol energie Geboorte in Praktijk op te richten. Haar sterke en sprankelende persoonlijkheid kan zij hierin optimaal benutten.
Dat Esma een rol mag spelen in de intense periode van vader of moeder worden, ziet zij als een voorrecht. Constant bewust van het feit dat iedereen zwangerschap, baren en het (op)voeden anders beleeft.
Je kan Esma in haar vrije tijd tegenkomen op haar Harley Davidson, hardlopend in het park of in haar bootje op de Amsterdamse grachten.
“Ik heb vele zwangerschappen en bevallingen mogen begeleiden. Elke keer opnieuw is het, ook voor mij, een wonder hoe zo’n klein mensje geboren wordt. Dit wonder went nooit.”

Rianne Scholten

Verloskundige / echoscopiste

Geen dag hetzelfde, een intensief contact met mensen, een medisch beroep; het leek Rianne wel wat. Zo kwam zij na haar studie Voeding & Gezondheid naar Amsterdam om verloskunde te studeren.
 
Na een grote groepspraktijk, heeft Rianne in 2012 gekozen voor de kleinschaliger aanpak van Geboorte in Praktijk. Ze ervaart dat ze (nog) dichter bij de zwangeren en hun partner is komen te staan: een verrijking van haar vak.
 
Rianne heeft in 2009 haar vergaarde kennis van voeding en verloskunde ingezet in Kameroen. Ze werkte daar in een ziekenhuis met zwangeren en kinderen van HIV-positieve moeders. In haar vrije tijd houdt Rianne van sporten, kleding maken en veel buiten zijn.

“Als ik over verloskunde praat, krijg ik direct een twinkeling in mijn ogen.”

Bente Breedveld

Verloskundige

Verloskundige zijn in Amsterdam: twee dromen van Bente die zijn uitgekomen. Na een jaar in een dorpspraktijk in Castricum te hebben gewerkt, heeft ze haar plek bij Geboorte in Praktijk gevonden. Wat haar aanspreekt in beide praktijken is de kleinschalige manier van werken. Waardoor er tijd en aandacht is om er tijdens de zwangerchap en bevalling echt te zijn.
 
Naast haar werk als verloskundige volgt Bente de master Health economics, policy & Law, aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het is haar ambitie om ooit via Artsen zonder grenzen de gezondheid wereldwijd te verbeteren. Ze zullen haar combinatie van praktijkervaring en kennis over de inrichting van de zorg goed kunnen gebruiken.
 
In haar vrije tijd hockeyt Bente en speelt ze trombone in een orkest.

Veerle Verrest

Verloskundige

In de vriendinnenboekjes op de basisschool werd al vastgelegd: Veerle werd verloskundige. En nog steeds weet ze zeker: ze heeft het mooiste vak van de wereld! Veerle deelt bij Geboorte in Praktijk haar passie met het hechte team en natuurlijk de zwangeren. Ze is niet weg te denken uit ons team. Ok, voor 2 maanden dan … Eind 2015 werkte Veerle namelijk twee maanden in een kraamkliniek in Suriname.
 
Amsterdam past bij Veerle haar romantische levensstijl: haar inrichting in huis, creatieve uitspattingen, en die goeie marktkraam om ‘s avonds voor een gezellig huis vol een lekkere maaltijd op tafel te zetten.
 
“Dat ik het vertrouwen mag winnen om deel uit te maken van misschien wel de meest intense periode uit jullie leven, het worden van ouders, dat is voor mij een bijzonder voorrecht.”

Marike van de Groep

Verloskundige / echoscopiste

Vanaf dat ze een jaar of 10 was keek Marike met haar moeder op televisie naar ‘de verloskundigenpraktijk’ . Direct was het duidelijk: ze wilde verloskundige worden. Na haar studietijd in Maastricht, stages en werkplekken in heel Nederland, is zij nu op haar plek in Amsterdam. Bij Geboorte in praktijk vindt ze het teamgevoel met de andere verloskundigen en de tijd en aandacht voor zwangeren die ze nergens anders vond. Naast haar werk bij geboorte in Praktijk geeft Marike zwangerschapscursussen bij Bevalwijzer.
 
“Ik vind het geweldig om ouders te begeleiden in zo’n bijzondere en belangrijke periode in hun leven.”
 
In haar vrije tijd houdt Marike zich graag bezig met het interieur van haar appartement, en stapt ze meerdere keren per week op een onmenselijke tijdstip uit bed om flink te gaan zweten in de sportschool.

Daniëlle Jansen

Verloskundige

Danielle heeft ruime ervaring opgedaan als verloskundige in Rotterdam en omstreken. Zij ontwikkelde een sterke eigen visie over hoe zij als verloskundige wil werken: holistisch en complementair. Bij geboorte in praktijk vindt zij een hecht team van betrokken & kundige verloskundigen waar de zwangere centraal staat. Hier is Danielle als verloskundige goed op haar plaats.
 
Daniëlle is veelzijdig: naast verloskundige is zij ook Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut, in onze praktijk verzorgt zij het voorschrijven en plaatsen van anticonceptie en ze schoolt verloskundigen door heel het land in het geven van lachgas.
 
Danielle brengt haar vrije tijd graag door met haar partner voor wie ze naar Amsterdam kwam en met haar familie. Ze houdt van winkelen, cultuur en natuur. Ook kun je haar tegenkomen in het zwembad of tijdens het hardlopen.
 
“Uitgaande van de basisgedachte dat zwangerschap en bevallen natuurlijke processen zijn ben ik ervan overtuigd dat iedere zwangere in staat is haar zwangerschap, bevalling en kraambed op haar eigen unieke wijze vorm te geven. Ik voel mij bevoorrecht om hier als verloskundige getuige van te mogen zijn”
 

Bella Wensveen

Verloskundige

Bella zorgt dat alle verloskundigen af een toe een dagje vrij hebben, op vakantie kunnen of een scholing kunnen volgen. In beide teams van verloskundigen vangt zij deze dagen met verve op.

Stefana van der Linde

Praktijkondersteuning

Stefana is de rots in de branding van iedere verloskundige en echoscopiste bij Geboorte in Praktijk. Voor de zwangere is zij het eerste en meest laagdrempelige aanspreekpunt en achter de schermen is ze de spil in het web die zorgt dat alles goed blijft draaien en de verloskundigen onbezorgd spreekuur of dienst kunnen hebben. Een multitaskende duizendpoot!
 
In haar vrije tijd geniet Stefana van haar gezin, vindt ze het fijn om in de keuken te staan en bezoekt ze graag met haar man & vrienden een cabaretvoorstelling.
 
“Geboorte in Praktijk is een hecht team van verloskundigen. Ik ben blij onderdeel te zijn van dit team.”
 

Niken Priyono

Praktijkondersteuning

Vanuit de hardere zakenwereld, heeft Niken in 2018 heel bewust gekozen om bij Geboorte in Praktijk de overstap naar de gezondheidszorg te maken. Het intermenselijk contact in een bijzondere periode van het leven van een gezin geeft haar energie. Dat hoor en voel je als je haar aan de telefoon hebt of de praktijk binnen wandelt.
 
Niken bakt en kookt thuis graag en goed: tot groot genoegen van haar 3 kinderen en man.
 
“Ik kreeg mijn kinderen in de praktijk, en was zo onder de indruk van de persoonlijke aandacht, energie en passie dat ik heel blij ben dat ik nu mag meewerken met dezelfde passie als waarmee ik begeleid ben”.