Onze visie

Kleine teams voor persoonlijke aandacht

Bij Geboorte in Praktijk voorzien wij alle vruchtbare vrouwen en gezinnen in Amsterdam van persoonlijke aandacht. We hebben per verloskundige bewust minder zwangeren onder zorg. Dit geeft ons meer tijd dan de meeste andere Amsterdamse verloskundigenpraktijken. In kleine teams van maximaal 3 verloskundigen is er de tijd en de continuïteit om te luisteren naar vrouwen en de zorg aan te passen op hun behoeften. We ondersteunen vrouwen en hun omgeving met kennis en kunde om de voor hen goede keuzes te maken. We zijn laagdrempelig bereikbaar, doen onbevooroordeeld ons werk en staan voor persoonlijke aandacht, openheid en oprechtheid.
 
De zwangeren, hun omgeving en hun zorgvragen veranderen. Bij Geboorte in Praktijk veranderen we steeds mee. Vrouwen kunnen terecht voor kwalitatieve verloskundig gerelateerde zorg. Alle (pret)echo’s worden gemaakt in onze eigen praktijk, voorlichtingen worden gegeven door onze eigen verloskundigen, bloedprikken kan op locatie en ook voor anticonceptiezorg kan je bij ons terecht.

Stadsbreed zet Geboorte in Praktijk zich in Amsterdam in voor meer continuïteit van zorg binnen de geboortezorg. Door middel van het verplaatsen van zorg uit het ziekenhuis naar de verloskundige proberen we medicalisering van het geboorteproces af te remmen.

Esma

Verloskundige / echoscopiste

Rianne

Verloskundige / echoscopiste

Veerle

Verloskundige

Marike

Verloskundige / echoscopiste

Bente

Verloskundige

Hansje

Verloskundige

Niken

Praktijkondersteuning

Esma Ldrissi

Verloskundige / echoscopiste

Esma heeft na haar afstuderen in verschillende praktijken gewerkt. Ze heeft hierdoor een sterke visie ontwikkeld over hoe je het beste voor zwangeren zorgt. Deze visie heeft zij in 2011 gebruikt om vol energie Geboorte in Praktijk op te richten. Haar sterke en sprankelende persoonlijkheid kan zij hierin optimaal benutten.
 
Dat Esma een rol mag spelen in de intense periode van vader of moeder worden, ziet zij als een voorrecht. Constant bewust van het feit dat iedereen zwangerschap, baren en het (op)voeden anders beleeft.
Je kan Esma in haar vrije tijd tegenkomen in de yoga-school of hardlopend in het park.
 
“Ik heb vele zwangerschappen en bevallingen mogen begeleiden. Elke keer opnieuw is het, ook voor mij, een wonder hoe zo’n klein mensje geboren wordt. Dit wonder went nooit.”

Rianne Scholten

Verloskundige / echoscopiste

Geen dag hetzelfde, een intensief contact met mensen, een medisch beroep; het leek Rianne wel wat. Zo kwam zij na haar studie Voeding & Gezondheid naar Amsterdam om verloskunde te studeren.
 
Na een grote groepspraktijk, heeft Rianne in 2012 gekozen voor de kleinschaliger aanpak van Geboorte in Praktijk. Ze ervaart dat ze (nog) dichter bij de zwangeren en hun partner is komen te staan: een verrijking van haar vak.
 
Rianne heeft in 2009 haar vergaarde kennis van voeding en verloskunde ingezet in Kameroen. Ze werkte daar in een ziekenhuis met zwangeren en kinderen van HIV-positieve moeders. In haar vrije tijd houdt Rianne van sporten, kleding maken en veel buiten zijn.

“Als ik over verloskunde praat, krijg ik direct een twinkeling in mijn ogen.”

Bente Breedveld

Verloskundige

Verloskundige zijn in Amsterdam: twee dromen van Bente die zijn uitgekomen. Na een jaar in een dorpspraktijk in Castricum te hebben gewerkt, werkt ze nu met veel plezier bij Geboorte in Praktijk. Wat haar aanspreekt is een kleinschalige manier van werken. Waardoor er tijd en aandacht is om er tijdens de zwangerschap en bevalling echt te zijn.
 
Naast haar werk als verloskundige volgt Bente de master Health economics, policy & Law, aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het is haar ambitie om ooit via Artsen zonder grenzen de gezondheid wereldwijd te verbeteren. Ze zullen haar combinatie van praktijkervaring en kennis over de inrichting van de zorg goed kunnen gebruiken.
 
In haar vrije tijd hockeyt Bente en speelt ze trombone in een orkest.

Veerle Verrest

Verloskundige

In de vriendinnenboekjes op de basisschool werd al vastgelegd: Veerle werd verloskundige. En nog steeds weet ze zeker: ze heeft het mooiste vak van de wereld! Veerle deelt bij Geboorte in Praktijk haar passie met het hechte team en natuurlijk de zwangeren. Ze is niet weg te denken uit ons team. Ok, voor 2 maanden dan … Eind 2015 werkte Veerle namelijk twee maanden in een kraamkliniek in Suriname.
 
Amsterdam past bij Veerle haar romantische levensstijl: haar inrichting in huis, creatieve uitspattingen, en die goeie marktkraam om ‘s avonds voor een gezellig huis vol een lekkere maaltijd op tafel te zetten.
 
“Dat ik het vertrouwen mag winnen om deel uit te maken van misschien wel de meest intense periode uit jullie leven, het worden van ouders, dat is voor mij een bijzonder voorrecht.”

Marike van de Groep

Verloskundige / echoscopiste

Vanaf dat ze een jaar of 10 was keek Marike met haar moeder op televisie naar ‘de verloskundigenpraktijk’ . Direct was het duidelijk: ze wilde verloskundige worden. Na haar studietijd in Maastricht, stages en werkplekken in heel Nederland, is zij nu op haar plek in Amsterdam. Bij Geboorte in praktijk vindt ze het teamgevoel met de andere verloskundigen en de tijd en aandacht voor zwangeren die ze nergens anders vond.
 
“Ik vind het geweldig om ouders te begeleiden in zo’n bijzondere en belangrijke periode in hun leven.”
 
In haar vrije tijd houdt Marike zich graag bezig met het interieur van haar huis.

Hansje de Waard

Verloskundige

Na een 8 jaar durend avontuur in Australië als paraveterinair is Hansje in 2014 terug gekomen naar Nederland om haar verloskunde droom waar te maken. Het persoonlijke contact met cliënten tijdens een bijzondere periode in iemands leven, maakt haar werk als verloskundige mooi en speciaal. Hansje vindt het belangrijk om de zwangere en haar partner de tijd en aandacht te geven die zij nodig hebben om te kunnen genieten van de zwangerschap en uit te kijken naar de bevalling. Geboorte in Praktijk geeft deze ruimte en tijd.
 
Naast de verloskunde, zijn dieren en reizen Hansje haar grote passies. In de toekomst hoopt zij haar mooie beroep voort te kunnen zetten buiten Nederland.
 
“In mijn ogen is verloskunde het allermooiste beroep dat er is. Een geboorte geeft mij elke keer weer kippenvel”.

Niken Priyono

Praktijkondersteuning

Vanuit de hardere zakenwereld, heeft Niken in 2018 heel bewust gekozen om bij Geboorte in Praktijk de overstap naar de gezondheidszorg te maken. Het intermenselijk contact in een bijzondere periode van het leven van een gezin geeft haar energie. Dat hoor en voel je als je haar aan de telefoon hebt of de praktijk binnen wandelt.
 
Niken bakt en kookt thuis graag en goed: tot groot genoegen van haar 3 kinderen en man.
 
“Ik kreeg mijn kinderen in de praktijk, en was zo onder de indruk van de persoonlijke aandacht, energie en passie dat ik heel blij ben dat ik nu mag meewerken met dezelfde passie als waarmee ik begeleid ben”.